ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ
ΚΕΝΤΡΟ ΖΗΡΕΙΑΣ

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας βρίσκεται στο οροπέδιο του ομώνυμου βουνού, λίγα χιλιόμετρα πάνω από το χωριό Άνω Τρίκαλα Κορινθίας & σε απόσταση μόλις μιάμισης ώρας από το κέντρο της Αθήνας. Μεγάλο του προσόν, το ευρύχωρο ασφαλτοστρωμένο πάρκινγκ 200 θέσεων!

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗΝ
ΖΗΡΕΙΑ

Η explore ziria είναι μια εταιρία ενοικίασης εξοπλισμού περιήγησης βουνού με αφετηρία το Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας. Η πολύχρονη εμπειρία μας στις off road δραστηριότητες και η αγάπη μας για το βουνό ήταν το έναυσμα να δημιουργήσουμε ένα άρτια οργανωμένο Team με έμπειρους ξεναγούς – οδηγούς βουνού εντός και εκτός δρόμου. Αναλαμβάνουμε την ξενάγηση σε γκρουπ, συλλόγους, σωματεία και μικρές ομάδες περιηγητών κατόπιν συνεννόησης και κράτησης διαθεσιμότητας κατάλληλου οχήματος.

ΛΙΜΝΗ
ΔΑΣΙΟΥ

Ένα μέρος που αξίζει να επισκεφθείτε είναι η πανέμορφη λίμνη Δασίου, που βρίσκεται δυτικά του οροπεδίου της Ζήρειας σε υψόμετρο 1.600 μέτρων και είναι μια από τις ορεινότερες λίμνες της Ελλάδας. Η λίμνη είναι σχετικά μικρή αλλά πανέμορφη και είναι περιτριγυρισμένη από έλατα και αγριολούλουδα. Στο μέσο της σχηματίζεται ένα μικρό νησάκι. Η λίμνη Δασίου αποτελεί ιδανικό μέρος για να κάνετε πεζοπορία και ποδήλατο βουνού, ενώ σε αυτή κατοικούν πολλά σπάνια είδη του ζωικού βασιλείου, ενώ επίσης προστατεύεται από το δίκτυο Natura 2000.

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

Η ορεινή Κορινθία προσφέρει πολλές απολαυστικές διαδρομές στους ορειβάτες & φυσιολάτρες. Μια από τις πιο όμορφες διαδρομές είναι το μονοπάτι Βαρνέβο – Φλαμπουρίτσα.

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Μπορείτε να απολαύσετε όλο το οροπέδιο με συμβατικό αυτοκίνητο, τζιπ ή μηχανή. Μια μικρή επίσκεψη στη λίμνη Δασίου καθώς επίσης & στο σπήλαιο του Ερμή που βρίσκεται στα 1700 μέτρα.

ΙΠΠΑΣΙΑ

Το κέντρο ελεύθερης ιππασίας και ορεινών δραστηριοτήτων ξεκίνησε τη λειτουργία του το Σεπτέμβριο του 2006 στο Ρέθι Κορινθίας, δίπλα στα φημισμένα Τρίκαλα. Στις εγκαταστάσεις μας διαθέτουμε ήρεμα και φιλικά άλογα για τη βόλτα σας στις γύρω ρεματιές και τις χιονισμένες πλαγιές της Ζήριας, πόνυ για την εξοικείωση των παιδιών με το ευγενές ολυμπιακό άθλημα της ιππασίας.